Eroon sokerikoukusta

EROON SOKERIKOUKUSTA

Se on tuttu tunne, kun tekee mieli jotain makeaa, ja kuinka helposti sitä käykään jääkaapilla tai avaa karkkipussin tai sipsipussin. Joka puolelta tursuaa mitä ihanimpia leivonnaisohjeita, karkkiuutuuksia ja jäätelömainoksia.

Tasapainoinen ja terve verensokerin säätely on tärkeää, jotta kehomme pystyy käyttämään hyväkseen syömiämme hiilihydraatteja. Verensokerin vaihtelut saattavat aiheuttaa napostelunhalua, ja pitkällä aikavälillä tämä voi lisätä hiilihydraattien käyttöä, jotta pysyisit energisenä ja hyvällä tuulella. Isot ja epäterveelliset verensokerin vaihtelut saattavat aiheuttaa energiatason laskua.

Hiilihydraatit ovat tärkeää polttoainetta kehollemme ja aivoillemme. Jos sokeriaineenvaihdunta ei pysty hyödyntämään syömiämme hiilihydraatteja oikealla tavalla, ne päätyvät rasvavarastoiksi kehoomme.

Hyvä ensimmäinen keino vähentää sokerien syöntiä on välttää sokeristen makeisten, limujen ja leivonnaisten ostamista. Jos olet joutunut sokerikoukkuun, tämä on helpommin sanottu kuin tehty. Varsinkin jos siitä tekee ison numeron. Järki sanoo, että loogisinta olisi vain olla syömättä ja ostamatta näitä, mutta keho saattaa viestiä vaativansa sokeria ja tulee paniikki, mikäli sokerin saanti yhtäkkiä loppuukin.

Siksi tässäkin riippuvuudessa maltti on valttia. On parempi vähentää hiljalleen kuin aloittaa täyskiellosta ja absoluuttisista rajoitteista. Muutama repsahdus ei kaada koko projektia, mutta kannattaa tehdä itselleen selväksi mikä on tavoite, ja laatia lista jota noudattaa. Kannattaa myös miettiä ohje itselle siihen tilanteeseen, kun sokerin valta on liian iso ja sokerin himo liian suuri. Jos tätä tilannetta ei ole miettinyt etukäteen, niin voi olla, että tulee ylensyötyä sokeria ja sitten kaduttaa.

Monesti sitä itse huomaa parhaiten, milloin on tullut tehtyä liikaa muutoksia liian nopeasti. Sokerin kanssa on sama. Itselle on sallittava jotain pientä, jotta suuremmassa mittakaavassa projekti etenee.


Mulberry tabletit helpottavat sokerikoukusta irti pääsemistä. Mulperipuunlehtiuutteen entsyymi sitoo sokerimolekyylejä itseensä, eivätkä ne imeydy verenkiertoon. Kun verensokeri ei nouse piikkeinä, vastavuoroisesti insuliinin erityskin vähenee, eikä verensokeritasot laske sille tasolle, että energiaa ei ole ja että on saatava jotain sokeria sisältävää kompensoimaan tilannetta.  Mulberry-tableteissa on myös kromia, joka auttaa ylläpitämään normaalia verensokeritaspainoa.

Mulberry tabletti nautitaan n. 10 minuuttia ennen ruokailua. Jo 3 viikon kuurilla on suuri merkitys sokerista eroon pääsyllä. 

Copyright © 2017 New Nordic Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.