all_members

Onnelliset ja terveet ihmiset ovat olleet inspiraationa New Nordicin perustamisessa. 1980-luvulla Karl Kristian Bergman Jensen toimi kansainvälisenä myyjänä Tanskalaiselle terveysalan yritykselle. Matkustaessaan maailmalla myyden kasviperäisiä tuotteita, hän löysi kutsumuksensa kehittää kasvilääke-tuotteita ja ravintolisiä. “Näin kuinka ihmiset eri kulttuureissa käyttivät kasveja ja hedelmiä parantaakseen elämänlaatuaan. Minuun teki vaikutuksen erityisesti se miten Lähi-idässä elinvoimaiset ihmiset käyttivät kasveja hyödykseen. Unelmani oli perustaa yritys, joka kehittäisi kasvi-yrttiuute-tuotteita, joiden avulla ihmiset saisivat lisättyä aktiivisuuttaan ja elinvuosiaan. Tuotteita, jotka olisivat niin tehokkaita, että ne muuttaisivat ihmisten elämää ja vaikuttaisivat koko ihmiskunnan terveyteen positiivisella tavalla.”

Vain 27-vuotiaana Karl Kristianilla oli vahva palo seurata kasvien kutsua ja hän perusti New Nordicin lokakuussa 1990. Löydettyään sopivia kasviuutteiden toimittajia ja sopivia valmistajia, New Nordicin ensimmäinen toimisto avattiin Kööpenhaminan “Latinalais”-korttelissa 1991. Tästä Tanskalaisittain tyypillisestä kaupunki-talosta ensimmäiset yrttiuute-valmisteet lanseerattiin terveys-kauppoihin ja Matas-ketjuun. 1992 närästyksen hoitoon tarkoitettu Frutin® rekisteröitiin luontaislääkkeeksi ja lanseerattiin markkinoille. Marinus Blaabjergistä tuli vuonna 1992 yrityksen toinen omistaja ja tämä vuosi oli pitkäaikaisen ystävyyden ja liiketoiminnan alkua.

Muutamassa vuodessa Frutin® oli päässyt myös apteekkien ja luontaistuotekauppojen hyllyille Australiassa, Kanadassa ja USA:ssa sekä kaikissa Pohjoismaissa. Seuraavien 16 vuoden aikana, New Nordicin myynti kasvoi +50% vuosittain. Marinus ja Karl Kristian keskittyivät tutkimaan kasvien potentiaalia elinvoimaa parantavina valmisteina. He kiersivät maailmaa etsien sopivia kasveja sekä yrttejä ja myivät Ruotsin ja Tanskan tehtaissa valmistettuja New Nordic tuotteita.

Tytäryhtiöitä perustettiin vuosittain. 2007 oli aika vahvistaa yrityksen taloudellista pohjaa kansainvälistymisen jatkamiseksi. New Nordic konsolidoitiin konserniksi ja sen päämaja avattiin Ruotsin Malmössä, jotta New Nordic voi listautua NASDAQ First North pörssiin Tukholmassa. 18 kuukauden sisällä listautumisesta tytäryhtiöitä avattiin Saksaan, Italiaan, Ranskaan, Espanjaan, Alankomaihin, Turkkiin, Puolaan, Meksikoon ja Venäjälle.

Kansainvälinen laajentuminen tapahtui kuitenkin liian nopeasti ja New Nordicin talous joutui haasteelliseen tilanteeseen. Maailmantalouden heikkeneminen lisäsi haasteita, jotka Marinus, Karl Kristian sekä omistautuneet työntekijät onnistuivat kuitenkin ratkaisemaan. Muutaman laihan vuoden jälkeen kansainvälinen laajentuminen saatiin jälleen käyntiin vuonna 2012.

Innovaatio, laatu ja markkinointi ovat aina olleet New Nordicin toiminnan keskiössä. Marinus ja Karl Kristian jatkavat matkustelua, etsien uusia innovatiivisia tapoja käyttää yrttejä ja kasveja osana New Nordicin tuotteita. He myös ylläpitävät asiakkuuksia niin Kiinassa kuin Yhdysvalloissa.

Monet New Nordicin tuotteista ovat markkinajohtajia ja niitä myydään kansainvälisesti merkittävillä markkinoilla. Viimeisen vuoden aikana “Beauty from within” -kategorian tuotteiden kysyntä on ollut kovassa nousussa.

Marinus ja Karl Kristian haluavat että New Nordic keskittyy jatkossakin tehokkaiden kasviuute-tuotteiden kehitykseen ja valmistukseen ja että tuotteet ovat saatavilla myös kansainvälisesti.

Yksi New Nordicin suurimmista vahvuuksista on se, että New Nordic on on olemukseltaan perheyritys vaikka sen työntekijöitä istuu monissa eri maissa.